We raden aan om de website van Mollie te bekijken voor een overzicht van alle betaalmogelijkheden www.mollie.com

In dit artikel gaan we dieper in op hoe je als bestuur een Mollie account kan aanmaken, hoe je kan connecteren met Eagle en hoe de betalingen zullen verlopen. In het kort, er zijn slechts 2 stappen nodig:

1. Een Mollie account aanmaken
  2. Uw Mollie account koppelen aan EagleBe

Gebruik je vandaag ATOS? Dan is het stappenplan iets anders:

1. Een Mollie account aanmaken, én laten verifiëren.
  2. Vraag aan Merkator (via helpdesk > nieuw ticket) om ATOS uit te schakelen.
  3. Merkator zal ATOS uitschakelen, en een e-mail sturen om dit te bevestigen. Vanaf dat moment kan je Mollie koppelen.
  4. Uw Mollie account koppelen aan EagleBe

1. Mollie account aanmaken

Heb je reeds een Mollie account? Dan kan je deze stap overslaan: je kan je huidige Mollie account direct koppelen met EagleBe.

Heb je nog geen Mollie account? Dan moet je 2 stappen uitvoeren om een account aan te maken.

1. Maak gratis een account via deze link.
    Om het account aan te maken, moet je enkele gegevens invullen. Belangrijk hierbij is dat een wettelijke vertegenwoordiger moet worden aangesteld (burgemeester wordt hierbij verwacht) en een zichtrekening wordt toegevoegd (voor de uitbetalingen).
  2. Koppel je zichtrekening via Instellingen > Zichtrekeningen > Voeg een nieuw zichtrekeningnummer toe.
    Typisch moet er een kleine betaling (5 euro) gebeuren op de rekening van Mollie. Op deze manier weet Mollie zeker, waar ze het geld van de burger op moeten storten. Pas als de status "Geverifieerd" is, kan je betalingen ontvangen. Dit kan 1 a 2 werkdagen duren, dat is afhankelijk van de banken.

3. Maak een profiel aan.
    Via Mollie > Instellingen > Profielen kan je een nieuw websiteprofiel aanmaken. Later zal je dit profiel moeten koppelen vanuit EagleBe.

Meer info vind je op de Mollie helpdesk

2. Koppeling Mollie - EagleBe

1. Log in op EagleBe, navigeer naar Beheer > Integraties en onderaan vind je de knop: "Connect via Mollie".
    Klik op deze knop.

2. Een pop-up opent, log in met je account gegevens.

3. Je zal EagleBe toegang geven tot je Mollie account. EagleBe heeft deze toegang nodig om de betalingen te kunnen sturen naar Mollie.

4. Ga nu terug naar EagleBe > Beheer > Organisatie: onderaan zie je hopelijk onderstaand bericht.

5. Nu moet je nog een profiel koppelen: klik op de zwarte knop "check mijn mollie account" en klik het juiste profiel aan.

6. Klaar :)

Hoe verlopen betalingen via Eagle - Mollie?

Eens geconnecteerd met Mollie zal de aanvrager een betaalverzoek ontvangen via mail, indien zijn aanvraag goedgekeurd en betalend is. In deze mail is een betaallink te vinden via dewelke rechtstreeks online betaald kan worden. Deze link opent de gepersonaliseerde Mollie checkout pagina, waar de aanvrager de mogelijkheid heeft te betalen via de ingestelde betaalopties. Eens betaald zal de vergunning automatisch via mail worden opgestuurd en beschikbaar worden gemaakt in het profiel van de aanvrager. Ook de status van het desbetreffende dossier zal veranderen naar betaald (te controleren in het tabblad ‘Facturatie’). Per transactie via Mollie wordt een transactiekost en applicationfee aangerekend. Deze zijn terug te vinden in het Mollie Dashboard. De applicationfee bij Merkator bedraagt standaard 0.50 euro.

Binnen het Mollie dashboard van het bestuur krijgen jullie een overzicht van alle transacties en hebben jullie de mogelijkheid om terugstortingen uit te voeren. Van hieruit kan ook een export genomen worden naar verschillende formats voor verder gebruik in jullie boekhoudsysteem.