Je hebt de training van Eagle achter de rug, je hebt de productie omgeving goed ingesteld en je hebt alle tips en tricks gelezen? Dan kan je starten met de burger uit te nodigen op het platform!


Er zijn enkele aandachtspunten: 


Website aanpassen

Op de website van je gemeentebestuur staan vandaag, normaal gezien, pagina's over volgende onderwerpen: signalisatievergunning, inname openbaar domein, parkeerverbod, ... Typisch staat daar de "oude" aanvraagmethode uitgelegd (PDF downloaden, invullen en terug opsturen). Deze pagina's moet je vernieuwen om de nieuwe aanvraagmethode uit te leggen: via Eagle. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld een button voorziet met bijvoorbeeld de tekst: nieuwe aanvraag. Zo een button kan je steeds maken via bijvoorbeeld http://css3buttongenerator.com/, of uw IT coordinator kan u ook helpen. Die button moet dan linken naar het nieuwe aanvraagformulier in Eagle (de URL moet starten met https://app.eaglebe.com voor de productie omgeving). Vraag gerust aan je Eagle-trainer om even na te kijken of alles goed is ingesteld. 

Voor meer info en voorbeelden van hoe de website aangepast kan worden lees Website aanpassen.


Eaglebe Map

De burger die op zoek gaat naar de hinder in zijn straat, gebruikt hiervoor app.eaglebe.com/map. Alle innames van GIPOD worden automatisch gevonden via deze website. Als gebruiker van Eaglebe, kan je hier ook éxtra informatie aan toevoegen om nog beter te communiceren met de burger. Per dossier kan je via het tabblad Extra - Publieke Info een boodschap toevoegen op maat. Hier kan een duidelijke beschrijving worden meegegeven van de te verwachten hinder of andere belangrijke informatie. 


Daarnaast kan je nu ook nog gemakkelijker de burger informeren over hinder binnen jouw lokaal bestuur, door aan de link de naam van je lokaal bestuur toe te voegen. Enkele voorbeelden:Deze webpagina's kunnen eenvoudig gedeeld worden via Facebook, Twitter en andere sociale media om de burger beter te informeren over geplande hinder op het openbaar domein. Gebruik deze mogelijkheid als je ernstige hinder vergunt via Eaglebe! 


Organiseer een Persmoment

Vele lokale besturen organiseren een persmoment van zodra de burger op een betere manier geholpen wordt. 

  1. Je lokaal bestuur gaat "radicaal digitaal". De aanvraag verloopt volledig digitaal, kan van thuis worden uitgevoerd zonder langs het gemeentehuis langs te gaan. Soms kan er zelfs online betaald worden! 
  2. De medewerkers van het bestuur gaan direct de aanvraag verwerken, typisch gaat het verwerkingsproces 5x sneller dan vroeger. De burger heeft sneller zijn vergunning.
  3. De medewerkers van het bestuur zullen beter conflicten kunnen opsporen, zodat de veiligheid op het openbaar domein gegarandeerd wordt.
  4. Je bestuur gaat vanaf nu perfect conform het GIPOD decreet werken.
  5. De burgers kunnen vanaf nu alle geplande hinder consulteren via www.app.eaglebe.com/map 


Je kan ook steeds linken naar onderstaande pagina: https://www.eaglebe.com/ 


Veel succes!