Nieuwe klanten van Eaglebe krijgen - na de training- toegang tot https://beta.app.eaglebe.com. Via deze bèta omgeving kan uw bestuur oefenen met Eagle. Alle informatie zal gepubliceerd worden in de bèta omgeving van GIPOD (http://gipod.beta.agiv.be). Deze manifestaties in GIPOD zijn dus niet zichtbaar voor het publiek, en de vergunningen zijn ook niet écht: u en uw collega's hebben ze zelf aangevraagd en verwerkt.


Typisch maakt Merkator nog enkele aanpassingen aan Eaglebe (denk aan template PDF) alvorens uw bestuur klaar is voor de Productie omgeving van Eagle.

 1. U en uw collega's moeten zich opnieuw registreren maar deze keer op https://www.app.eaglebe.com   (nieuwe username, wachtwoord, ...).
 2. Deze omgeving noemen we de productie omgeving van Eagle.
 3. Elke aanvraag in deze productie omgeving komt terecht in de productie omgeving van GIPOD. Vanaf nu mag u niet meer "oefenen".


Wanneer is Eaglebe dan écht "live"? 


Van zodra uw burgers het formulier kunnen vinden. 


Het is dus uw verantwoordelijkheid om de burger te informeren. Zonder nieuwsbericht/aankondiging vinden uw burgers het formulier niet en zal Eaglebe niet gebruikt worden. Hoe kan u dit aankondigen?


 • Nieuwsbericht op de website, Nieuwsbrief via email / folder
  Voorstel titel: Wat is het nut van een vergunning "Inname Openbaar Domein"?
  Voorstel inhoud: Hier kan u beschrijven dat uw bestuur controleert wat de hinder is van uw aanvraag, eventueel een signalisatieplan toevoegt, advies vraagt aan interne en externe diensten (politie), en in orde moet zijn met het GIPOD decreet. Om de administratie te versnellen, werkt uw bestuur samen met Eaglebe van Merkator (met een link / embed van deze youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=O6XGSzsOusc ). Daarbij vermeldt u de link naar uw aanvraagformulier op de productieomgeving van Eaglebe (deze link vindt u in de productie omgeving van Eaglebe op de pagina "nieuwe aanvraag").
  U kan ook vermelden dat u gebruik maakt van Eaglebe van Merkator en linken naar onze website: https://www.eaglebe.com/

 • Deel dit nieuwsbericht op Facebook, Twitter, Pinterest en/of andere sociale media of via de lokale persdienst.
 • Een link op een pagina van uw website die gaat over aanvragen van innames openbaar domein, parkeerverbod, verhuislift, wielerwedstrijden, ... 


Laat ons zeker weten als we kunnen assisteren, en stuur ons zeker door wat u allemaal heeft verteld over Eaglebe - dat lezen we graag!


Succes!